Utilizarea Surselor Nepoluante de Energie. Energia Solara prin Conversie Fotovoltaica

Cuprins licenta Cum descarc?

Cuprins
Memoriu justificativ 5
Capitolul I Criza energetica mondiala 7
Capitolul II Stadiul actual privind utilizarea surselor de energie conventionale 12
2.1.Energia produsa de combustibilii fosili 12
2.1.1.Efecte asupra mediului 13
2.2.Utilizarea rezervelor de carbune 14
2.3.Hidroenergia 18
2.3.1. Tehnologia turbinelor 19
2.4.Energia atomica. Centralele atomice 20
2.4.1.Procese energetice in reactorul nuclear 21
2.4.2.Arderea combustibilului nuclear 25
2.4.3.Controlul reactiei nucleare 27
2.4.4.Scheme si circuite termice in CNE 32
2.4.5.Randamentul CNE 34
2.4.6. Deseurilor radioactive rezultate din centralele atomoelectrice 34
2.4.7. Accidente la centralele atomoelectrice 37
Capitolul III Utilizarea surselor de energie neconventionale, nepoluante 43
3.1. Energia eoliana 43
3.2. Energia solara 45
3.3. Energia valurilor 48
3.3.1.Energia hidraulica a valurilor 48
3.3.2. Energia hidraulica a mareelor 48
3.3.3. Energia termica a marilor si a oceanelor 49
3.3.4. Energia din hidrogen 50
3.4.Energia geotermala 51
3.5. Energia din biomasa 53
3.6. Energia libera 55
Capitolul IV Energia solara 57
4.1.Efectul fotoelectric. 57
4.2.Principiul de realizare 57
4.3. Structura si dopare 58
4.4.Echilibrul termodinamic al purtatorilor de sarcini, potentialul chimic sau nivelul Fermi 65
4.5. Generatii de celule solare 67
4.6.Coeficientul masic de aer (AIM) 68
4.7.Exemple de centrale fotovoltaice (facultatea de hidrotehnica Iasi) 71
4.8. Stocarea energiei electrice in acumulatoare 74
4.8.1.Acumulatori solari 74
4.8.2. Acumulatoare electrice 82
4.9. Avantajele si dezavantajele utilizarii panourilor solare 83
4.10.Exemple propuse de utilizare a panourilor fotovoltaice 87
4.10.1.Utilizarea panourilor fotovoltaice la o statie hidrometrica in vederea automatizarii 87
4.10.2. Utilizarea panourilor fotovoltaice pentru aprovizionarea cu energie electrica, de 88
rezerva a unei incinte administrative de exploatare a unui baraj 88
BIBLIOGRAFIE 91


Extras din licenta Cum descarc?

Memoriu justificativ
Perspectiva epuizarii intr-un viitor nu prea indepartat a combustibililor fosili si nesolutionarea depozitarii deseurilor radioactive a indreptat atentia oamenilor de stiinta si asupra unor resurse energetice neconventionale, cunoscute intr-o acceptiune mai larga ca ,,resurse regenerabile". Dintre acestea mentionam: hidroenergia (energia hidraulica, energia termica a marilor si a oceanelor si energia din hidrogen), energia eoliana, energia solara, energia geotermala si energia din biomasa.
In capitolul I '' Criza energetica mondiala'' se prezinta consumul actual de energie electrica la nivel mondial si o evaluare a rezervelor de petrol, gaz si carbune , care in prezent sunt principalele surse de energie. Este prezentata o evaluare a numarului de ani pentru care se considera ca mai exista posibilitati de exploatare ,iar daca nu sunt realizate schimbari in privinta producerii, transportului si consumului energiei, omenirea s-ar putea confrunta cu o criza energetica majora in urmatoarele decenii.
Capitolul II '' Stadiul actual privind utilizarea surselor de energie conventionale'' prezinta intr-un cadru succind principalele surse de energie, conventionale care sunt utilizate , cum ar fi energia combustibililor fosili, care este considerata o industie poluatoare, arderea combustibililor fosili sta la baza poluarii prin efectul de sera. Energia produsa de centralele atomonucleare, care este privita ca o alternativa valabila tehnic, fata de perspectiva epuizarii surselor clasice de energie , dar care la rindul sau este una dintre industriile cele mai periculoase. Deseurile cu activitate radioactiva ridicata au nevoie de tratamente speciale in ceea ce priveste stocarea, ca exemplu , depozitarea in formatiuni geologice de mare adincime la nivelul uscatului , amplasarea sub stratul acvifer al oceanului ,fiind monitorizate si tinute sub control, datorita faptului ca prezinta un pericol permant. O solutie optima ar fi lansarea in spatiul interplanetar pe traictorii speciale a containelor ce prezinta riscuri majore de contaminare. Sigur aceasta optiune este cea mai sigura dar prezinta dezavantajul unor costuri foarte mari. Un exemplu negativ in acest domeniu il constituie acidentul nuclear de la Cernobil in care au fost inregistrate 56 de decese directe si mai mult de 9.000 de persoane dintre cele aproximativ 6,6 de milioane foarte expuse pot muri din cauza unei forme de cancer. Incidenta cancerului tiroidian a ramas insa ridicata chiar si in 2013 in anumite regiuni din Rusia, Ucraina si Belarus, asta la mai bine de doua decenii de la accident.
In capitolul III '' Utilizarea surselor de energie neconventionale , nepoluante '' sunt prezentate sursele de energie neconventionale , care sunt surse nepoluante si care ar fi o solutie optima in vederea une crize energetice mondiale care in umatoarele secole ar putea deveni chiar si sursele principale de energie la nivel mondial.
Capitolul IV '' Energia solara'' are drept scop punerea in evidenta a unei forme de energie , si anume energia solara, care prin intermediul panourilor fotovoltaice este convertita in energie electrica electric. Avantajul principal al panourilor fotovoltaice poate fi sintetizat in 2 cuvinte ''energie gratuita''. Asta putind fi spus datorita faptului ca costurile instalatiilor ce ne ofera energie electrica din energie solara se amortizeaza in maxim 5-7ani , iar durata de viata a panourilor fotovoltaice este de minim 25 de ani.
Este cunoscut faptul ca astazi au loc schimbari climatice majore care dau nastere unor manifestari climatice violente a parametrilor meteorologici. Datorita acestui fapt au loc destul de des intreruperi a energiei electrice de la reteaua electrica de distributie.Aceste intreruperi de curent electric perturba in mod special sistemele de achizitie a datelor atunci cind este absoluta nevoie. Lucrarea de fata prezinta solutii de alimentare cu energie electrica acumulata deja prin conversie fotovoltaica in acumulatori electrici de diferite capacitati, functie de consumul electric strict necesar, atit pentru iluminare, utilizarea unor aparaturi casnice strict necesare , cat si pentru sistemele de achizitie a datelor privind evolutia unor parametri meteorologici si hidrologici. Lucrul posibil datorita unor invertoare care ridica tensiunea electrica de 12 volti curent continuu in tensiune eletrica de 220 volti curent alternativ. 
Capitolul I
Criza energetica mondiala
Statisticile arata ca, la nivel mondial, intre 1972 si 2002, consumul de electricitate s-a dublat. In 2003, consumul anual mondial de energie era de 12.000 GW (adica un milion de MW sau, altfel, 1 miliard de kW). Consumul anual actual la nivel global este echivalentul a 12.000 de reactoare nucleare de 1 GW. Previziunile arata ca in viitor, in anul 2050, consumul energetic mondial se va dubla din nou, atingand valoarea de 24 TW. In aceste conditii, necesitatea folosirii unor surse de energie alternativa este vitala.
Energia a devenit un factor strategic in politica globala, o componenta vitala si un factor de cost pentru dezvoltarea economica si progresul societatii in ansamblu, generand o serie de preocupari majore la nivel mondial. 
In situatia limitarii resurselor primare de energie, pentru a se atinge durabilitatea in acest domeniu este nevoie ca energia sa se produca, sa se furnizeze si sa se consume intr-un mod mai eficient decat pana acum. Daca nu sunt realizate schimbari in privinta producerii, transportului si consumului energiei, omenirea s-ar putea confrunta cu o criza energetica majora in urmatoarele decenii. Daca actualele legi si politici energetice raman neschimbate de-a lungul perioadei pana in 2035, cererea mondiala de energie va creste cu aproape 50% comparativ cu anul 2007.


Fisiere in arhiva (1):

  • Utilizarea Surselor Nepoluante de Energie. Energia Solara prin Conversie Fotovoltaica.docx

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!