Valorificarea Potentialului Turistic al Judetului Bacau

Cuprins licenta Cum descarc?

Cap. 1: Introducere 2
1.1. Scopul lucrarii 3
Cap.2: Potentialul turistic al cadrului natural 4
2.1. Potentialul turistic al reliefului 5
2.2. Potentialul turistic al climei 6
2.3. Potentialul turistic al hidrografiei 7
2.4. Potentialul turistic al vegetatiei si faunei 9
Cap. 3. Potentialul turistic antropic 11
Cap. 4: Infrastructura care deserveste turismul 13
4.1: Infrastructura de cazare 13
4.2: Baza de tratament 23
4.3: Baza de agrement care deserveste turismul 24
4.5: Infrastructura de transport aferenta turismului 25
Cap. 5: Fluxurile turistice ( originea fluxului, dinamica, intensitatea, 
structura fluxului) 28
Cap.6: Tipuri si forme de turism 36
6.1: Tipuri de turism 36
6.2: Forme de turism 38
Cap. 7: Concluzii 40
Bibliografie 43
Anexe 44


Extras din licenta Cum descarc?

CAPITOLUL 1: INTRODUCERE
Dezvoltarea ampla a turismului in ultimele decenii, ampla lui extindere pe plan national si international, avantul continuu al miscarii turistice, care cuprinde azi categorii tot mai largi de oameni de varste, pregatiri si profesiuni diferite, au determinat ca turismul sa reprezinte un fenomen extrem de important al lumii contemporane, cu adanci implicatii economice, sociale, politice si culturale. Valorificarea superioara a intregii activitati turistice este strans legata de volumul si calitatea serviciilor oferite (transport, cazare, agrement-divertisment, actiuni cultural-educative, etc.).
Situat pe unul din principalele trasee turistice nationale care-l racordeaza la turismul intern si european, indeplinind functia de centru de tranzit pe vaile Siretului si Bistritei, orasul Bacau precum si imprejurimile sale retine turistii prin atractiile exercitate de casele memoriale, muzeele, monumentele istorice, expozitiile, operele de arta semnate de mari maestri, dotarile din domeniul sporturilor, parcul dendrologic, insula de agrement, etc.
Convinsa de necesitatea acestui studiu si de valoarea lui teoretica, exprim nadejdea ca va fi receptionata pozitiv de catre domnii profesori care au contribuit la formarea mea profesionala.
Scopul lucrarii
Turismul se inscrie in perioada contemporana ca unul din coordonatele vitale ale vietii sociale intrucat el aduce un aport atat din punct de vedere economic prin fluxurile de turisti si de capital, dar si prin posibilitatile de relaxare pe care le ofera.
Judetul Bacau se remarca prin existenta unui potential natural imbinat cu cel antropic, oferind posibilitatea satisfacerii cererii turistice din orice punct de vedere. Plecand de la frumusetea peisajului montan, a bazinelor Trotusului si Siretului, la statiunea balneoclimaterica de inalta clasa Slanic Moldova si ajungand la obiectivele arheologice, istorice, religioase, culturale, etnografice si folclorice, judetul Bacau ofera o gama diversa de puncte de atractie pentru turisti.
Elaborarea lucrarii a avut drept scop studierea unor probleme referitoare la evolutia si tendintele fenomenului turistic in municipiul Bacau, dimensiunile circulatiei turistice, modul de organizare a spatiului geografic in scopuri turistice. Cercetarea urmareste sa descopere existenta elementelor componentelor teritoriale capabile sa propulseze din punct de vedere turistic aceasta zona in perspectiva unei dezvoltari durabile.
Din pacate, potentialul turistic al municipiului Bacau si al zonei periurbane nu este pe deplin valorificat, el putandu-se ridica la standarde mult mai inalte, acest lucru fiind un obiectiv de prim ordin ce ar trebui sa intre in atentia autoritatilor locale.
Lucrarea a urmarit atat descrierea fenomenelor turistice ce caracterizeaza municipiul Bacau, cercetarea si interpretarea legaturilor dintre aceste fenomene prin prisma relatiei potential turistic / om, precum si crearea unei imagini reale a oportunitatilor de turism in municipiul Bacau.
Prezentul studiu a pus in discutie si unele aspecte legate de dotarile turistice, fluxurile turistice, precum si principalele tipuri de turism ce pot fi practicate in municipiul Bacau, totodata urmarindu-se si prezentarea noii imagini a Bacaului, ce contrasteaza puternic cu cea a targului de odinioara. Orasul inregistreaza o evolutie care-l situeaza in categoria marilor centre urbane ale tarii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Valorificarea Potentialului Turistic al Judetului Bacau.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!