Valorificarea potențialului turistic al Județului Vâlcea - zona Drăgășani

Cuprins licență Cum descarc?

INTRODUCERE .. I
Cap I. CONCEPTE GENERALE PRIVIND ACTIVITATEA TURISTICA..1 
1.1 Notiuni generale despre turism si turist ...1
2.1 Tipuri si forme de turism ...6
3.1Contributia turismului la dezvoltarea economico-sociala 
si protectia mediului .11
Cap II. ANALIZA PIETEI TURISTICE A JUDETULUI VALCEA . 16
2.1 Prezentarea potentialului turistic natural si antropic al judetului Valcea ..18
2.2 Analiza infrastructurii generale si turistice ..26
2.3 Circulatia turistica ...31
Cap III.STRATEGII DE VALORIFICARE A POTENTIALULUI TURISTIC DIN ZONA DRAGASANI 37
3.1 Prezentarea generala a zonei Dragasani 37
3.2 Piata turistica ...43
3.3 Analiza SWOT .45
3.4 Dezvoltarea viticulturii si vinificatiei Dragasani ..50
CONCLUZII ..55
BIBLIOGRAFIE ...57


Extras din licență Cum descarc?

INTRODUCERE
Turismul reprezinta o ramura importanta a economiei nationale, actionand astfel ca un element dinamizator al intregului sistem economic. Odata cu dezvoltarea turismului are loc dezvoltarea intregii economii, avand efecte benefice asupra fortei de munca, populatiei si economiei in general. In ceea ce priveste forta de munca, turismul favorizeaza infiintarea de noi locuri de munca si instruirea fortei de munca. In plan social, turismul se manifesta ca un mijloc activ de educare, de ridicare a nivelului de instruire, cultura si civilizatie a oamenilor. Are un rol deosebit in utilizarea timpului liber al populatiei, in mod special la sfarsitul saptamanii sau in vacante. 
Pe plan economic, turismul participa la formarea venitului national si are un rol deosebit la cresterea si diversificarea exporturilor. In continuarea lucrarii se va putea observa importanta turismului atat pe plan national, cat si la nivelul judetului Valcea. Am ales aceasta tema cu titlul ,,Valorificarea potentialului turistic al judetului Valcea -  zona Dragasani" deoarece m-am nascut in judetul Valcea si consider ca este unul dintre cele mai frumoase judete din tara, detinand foarte multe resurse necesare dezvoltarii turismului. Probabil fiecare persoana va spune despre judetul in care s-a nascut ca este cel mai frumos din tara, dar in continuare voi arata ca intr-adevar merita vizitat de toata lumea. De-a lungul anilor am vizitat mai multe obiective de interes turistic din judet si consider ca aceste zone vor incanta si ceilalti turisti care le vor vizita. De asemenea consider ca judetul poate oferi vacante si excursii pentru orice tip de turisti, indiferent de varsta si preferinte, cum ar fi: turism balneoclimateric, cultural, pelerinaj, de recreere, de afaceri, rural sau urban. 
Scopul lucrarii este cunoasterea amanuntita a potentialului turistic natural si antropic al judetului Valcea, in vederea valorificarii superioare a acestui potential, care are un rol deosebit de important in dezvoltarea economico - sociala a regiunii Sud-Vest Oltenia si a intregii tari.
Pentru o prezentare cat mai buna a temei am structurat aceasta lucrare in trei capitole astfel: in primul capitol am prezentat turismul si dezvoltarea durabila, in al doilea se va avea in vedere analiza ofertei turistice a judetului cu potentialul turistic si antropic si infrastructura generala si turistica, iar in cel de-al doilea capitol va fi prezentata analiza cererii turistice si previziunea circulatiei turistice. In final, pe langa piata turistica a zonei Dragasani, vor fi prezetate cateva propuneri de imbunatatire si diversificare a ofertei turistice a judetului cu analiza SWOT si dezvoltarea viticulturii si vinificatiei in Dragasani.
CAPITOLUL I
CONCEPTE GENERALE PRIVIND ACTIVITATEA TURISTICA
Turismul reprezinta in tot mai multe tari o ramura importanta a economiei. In ceea ce priveste Romania, se poate spune ca acest sector se afla intr-un sustinut proces de dezvoltare. Prin potentialul uman si material pe care il antreneaza in desfasurarea sa, dar si prin efectele benefice asupra domeniilor de interferenta, turismul este un factor stimulator al dezvoltarii. 
1.1 Notiuni generale despre turism si turist
Turismul reprezinta un fenomen social-economic complex, specific civilizatiei moderne, prezent in viata societatii si influentat de evolutia ei. El reprezinta o activitate esentiala in viata populatiei, iar dezvoltarea sa este legata de libertatea calatoriei. Adresandu-se unor segmente largi ale populatiei si raspunzand necesitatilor oamenilor de refacere a sanatatii, de recreere si cunoastere, turismul se caracterizeaza printr-un inalt dinamism, atat la nivel national, cat si la nivel mondial. Totodata, prin caracterul sau de masa si continutul sau complex, turismul antreneaza un vast potential material si uman, cu implicatii profunde asupra evolutiei intregii societati . 
Punctele de vedere asupra fenomenului turistic s-au format odata cu evolutia sa, iar aspectele considerate definitorii au variat in functie de optica profesionala a celor care isi exprimau opiniile: economistii scoteau in evidenta caracterul economic al cauzelor si efectelor sale prin dependenta de un anumit prag al veniturilor si al potentialului economic; geografii sustineau ca turismul este, prin localizarea sa, asociat cu caracteristicile de relief, clima, mediu ale unui teritoriu; sociologii priveau turismul ca un corolar al evolutiei societatii si o replica la mutatiile sociale care se regasesc in planul folosirii timpului liber; psihologii explicau fenomenul turistic prin necesitatea oamenilor de a se elibera de constrangerile impuse de viata cotidiana sau dorinta acestora de a stabili noi contacte pentru a-si atenua senzatia de alinare, specifica vietii moderne.


Fisiere în arhivă (1):

  • Valorificarea potentialului turistic al Judetului Valcea - zona Dragasani.doc

Imagini din acest licență Cum descarc?

Bibliografie

1. Bran, Florina; Marin ,D.; Simon, Tamara; Economia turismului si mediul inconjurator, Editura Economica, Bucuresti, 1998;
2. Cristureanu, Cristiana, Strategii si tranzactii in turismul international., Editura C.H.Beck, Bucuresti, 2006;
3. Glavan, V., Potentialul turistic si valorificarea sa, Editura Fundatiei Romania de Maine, Bucuresti, 2006;
4. Glavan, V., Turismul in Romania, Editura Economica, Bucuresti, 2000;
5. Ioncica, Maria; Stanciulescu, Gabriela, Economia turismului si serviciilor -  un domeniu prioritar intr-o noua economie-, Ed. Uranus, Bucuresti, 2006;Iordache,Carmen Maria, Economia turismului, Editura Independenta Economica, Pitesti, 2008;
6. Istrate, I.; Bran, Florina.; Rosu, Anca Gabriela., Economia turismului si mediului inconjurator, Ed. Economica, Bucuresti, 1996;
7. Minciu, Rodica, Economia turismului, Editura Uranus, Bucuresti, 2004;
8. Neacsu, N.; Baltaretu, Andreea, Economia turismului -  lucrari practice. Statistici. Reglementari, Editura Uranus, Bucuresti, 2002;
9. Nistoreanu, P.(coord.); Tigu, Gabriela; Popescu, Delia; Padurean, Mihaela; Talpes, Adela; Tala, Madalina; Condulescu, Cristina, Ecoturism si tursim rural, Editura ASE, Bucuresti, 2003;
10. Nita, I., Nita, C., Piata turistica a Romaniei, Editura Economica, Bucuresti, 2008;
11. Snak, O.; Baron, P.; Neacsu, N.; Economia turismului, Editura Expert, Bucuresti, 2003;
12. Institutul National de Statistica, Anuarul de statistica al Romaniei 2010;
13. Directia judeteana de statistica Valcea, Anuarul statistic al judetului Valcea 2010;
15. Vladescu, Cristian, Barnea, Ion, Enciclopedia Arheologiei si Istoriei Vechi a Romaniei,Vol II(Cood. Constantin Preda), Bucuresti. Editura Enciclopedica,1996
16. Ghinea, Eliza, Ghinea, Dan, Localitatile dinRomania, Dictionar, Bucuresti, Rditura Enciclopedica, 2000.
17. Continut precizat in Ghidul privind metodologia de elaborare si continutului - cadru al PUZ, aprobat prin OMLPAT nr. 176-18.05.2014 si Metodologia de elaborare si continutul cadru al documentatiilor de urbanism pentru yone construite protejate(PUZ).
18. Enciclopedia Judetului Valcea, Editura Fortuna ,Ramnicul Valcea,2012
19. Enciclopedia geografica a Romaniei, editura Stiintifica si enciclopedica,1982
20.Enciclopedia geografica Romaniei, editura Stiintifica si enciclopedica,1982,pag.791
21.Emil Istocescu, Teodor Barbu si Costel Serban, Monografia municipiului Dragasani, 2004, editura Ex-Ponto.
22.Enciclopedia, geografica a Romaniei editur Stiintifica si enciclopedica,1982,pag.791
23. Enciclopedia Judetului Valcea, Editura Fortuna ,Ramnicul Valcea,2012 pag.143- 146.
24.***http://www.cjvalcea.ro
25.***http://www.infoturist.ro
26,***http://www.primariavl.ro
27.***https://statistici.insse.ro
28.***http://www.stirbey.com
29.***http://www.valcea.insse.ro
30.***http://www.valceaturistica.ro


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 9€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!