Valorificarea și promovarea turistică a potențialului natural din Comuna Băișoara

Extras din licență Cum descarc?

Introducere 
Am ales lucrarea „Valorificarea și promovarea turistică a potențialului natural din Băișoara” pentru că eu sunt de părere că este o modalitate de conștientizare și promovare a unei zone cu mult potențial turistic, dar care e prea puțin cunoscută.
Deocamdată principala atracție este pârtia de schi și sporturile de iarnă, dar și în acest caz din punctul meu de vedere mai trebuie luate măsuri de dezvolatare și modernizare pentru ceva nou , pentru proiecte care să stârnească curiozitatea și dorința de a ajunge în această zonă. În primul rând ar trebui modernizate căile de acces deoarece drumul este cam greu accesibil lucru pentru care multi turiști renunță la vizitarea zonei, și mai este nevoie de o nouă promovare. Dacă acest lucru ar fi remediat consider că Băișoara ar fi mult mai renumită și numărul turiștilor ar crește substanțial deoarece Staţiunea din Băişoara este una dintre cele mai importante staţiuni turistice montane din judeţul Cluj şi din ansamblul Munţilor Apuseni, prin cadrul natural, prin accesibilitate, prin dotările existente, prin valorile naturale şi culturale din împrejurimi. 
Staţiunea actuală s-a dezvoltat în ultimele două decenii, iniţial aproape exclusiv pentru sporturi de iarnă. Acum este căutată de tot mai mulţi turişti în orice sezon, la sfârşit de săptămână şi în concedii, ca loc de odihnă şi de recreaţie dar şi ca punct de plecare în drumeţii şi de vizitare a diverselor obiective din regiune. Staţiunea este pusă sub protecţie, dar măsurile de asigurare a dezvoltării durabile încă nu au fost puse în practică decât în foarte mică măsură.
Lucrarea este alcătuită dintr-o parte teoretică şi o parte practică.
Partea teoretică prezintă concepte şi principii referitoare la turism, la cadrul de desfăşurare al acestuia în România si la potenţialul natural din Băișoara. În cadrul lucrării Băișoara reprezintă zona turistică aleasă ca suport al exemplificării şi promovării turismului prin mesajele şi acţiunile campaniei de promovare.
În partea practică sunt trataţi paşii care trebuie urmaţi în întocmirea strategiei unei campanii publice în general şi aplicarea lor pe tema mai sus descrisă. Respectând metodologia de bază este formulată strategia campaniei de promovare şi conştientizare a turismului din Băișoara. Fiecare din aceste etape sunt detaliate pe parcursul capitolului 7. Campania propusă are un rol dublu: de promovare a stațiunii Muntele Băișorii ca destinaţie turistică și de educare şi conştientizare a conceptului de turism.
În concluzie se poate afirma la nivel regional și local valorificarea potențialului turistic și promovarea acestuia reprezinta o premisă a creșterii activității regiunii, a dezvoltării economiilor locale și o imagine mai bună.
Mulţumesc pentru sprijinul acordat în elaborarea lucrării coordonatoarei Cristina Pătraşcu.
1. Obiectivele studiului şi metodologia utilizată
Obiectivul studiului al acestei lucrări reprezintă determinarea unor paşi corecţi folosiţi în scopul promovării turistice a potențialului natural din Băișoara. 
O motivație care nu este nouă dar a căpătat în prezent noi dimensiuni este întoarcerea la natură, mai precis în acel mediu natural virgin sau cât mai puțin transformat de om.
Turismul montan se bazează pe un număr relativ mic de practici dominante: schi alpin, alpinism, drumeție, schi fond și mai nou schi de tură. Fiecare din acestea conține reprezentarea unui sit ideal, peisaj, relief, echipamente etc.
În ceea ce privește sporturile de iarnă, practicarea lor a căpătat în timp noi dimensiuni, datorită acelorași fenomene: difuziunea socială a schiului și multiplicarea siturilor pentru sporturile de iarnă. Pe lângă schiul alpin, respectiv, slalom și coborâre, s-au dezvoltat tot mai mult și alte practici: schiul nordic, schi fond, raid Nordic sau ” schi-randonnee”, sărituri cu schiuri, săniușul, bobul și mai nou schi de tură.
Obiectivul principal se referă la elaborarea strategiei de promovare şi cunoaștere a potențialului natural turistic la nivelului municipiului Cluj Napoca. Băișoara este o zonă montană cu peisaje frumoase, pitorești, o zonă cu multe tradiții și obieciuri, posibilități de practicare a mai multor sporturi, însă prea puțin cunoscută, motiv pentru care este nevoie de o nouă promovare.
Metodologia lucrării, utilizată este :
- studiu bibliografic, respectiv, documentația scrisă : literatura de specialitate și articolele de specialitate ;
- munca pe teren : chestionare aplicate turiștilor, observații personale, documentarea de fotografii și participarea la anumite evenimente locale;
- studiu pe internet referitor la anumite trasee turistice.


Fisiere în arhivă (1):

  • Valorificarea si Promovarea Turistica a Potentialului Natural din Comuna Baisoara.doc

Imagini din acest licență Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 9€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!