Valorificarea si Promovarea Turistica a Potentialului Natural din Comuna Baisoara

Extras din licenta Cum descarc?

Introducere 
Am ales lucrarea ,,Valorificarea si promovarea turistica a potentialului natural din Baisoara" pentru ca eu sunt de parere ca este o modalitate de constientizare si promovare a unei zone cu mult potential turistic, dar care e prea putin cunoscuta.
Deocamdata principala atractie este partia de schi si sporturile de iarna, dar si in acest caz din punctul meu de vedere mai trebuie luate masuri de dezvolatare si modernizare pentru ceva nou , pentru proiecte care sa starneasca curiozitatea si dorinta de a ajunge in aceasta zona. In primul rand ar trebui modernizate caile de acces deoarece drumul este cam greu accesibil lucru pentru care multi turisti renunta la vizitarea zonei, si mai este nevoie de o noua promovare. Daca acest lucru ar fi remediat consider ca Baisoara ar fi mult mai renumita si numarul turistilor ar creste substantial deoarece Statiunea din Baisoara este una dintre cele mai importante statiuni turistice montane din judetul Cluj si din ansamblul Muntilor Apuseni, prin cadrul natural, prin accesibilitate, prin dotarile existente, prin valorile naturale si culturale din imprejurimi. 
Statiunea actuala s-a dezvoltat in ultimele doua decenii, initial aproape exclusiv pentru sporturi de iarna. Acum este cautata de tot mai multi turisti in orice sezon, la sfarsit de saptamana si in concedii, ca loc de odihna si de recreatie dar si ca punct de plecare in drumetii si de vizitare a diverselor obiective din regiune. Statiunea este pusa sub protectie, dar masurile de asigurare a dezvoltarii durabile inca nu au fost puse in practica decat in foarte mica masura.
Lucrarea este alcatuita dintr-o parte teoretica si o parte practica.
Partea teoretica prezinta concepte si principii referitoare la turism, la cadrul de desfasurare al acestuia in Romania si la potentialul natural din Baisoara. In cadrul lucrarii Baisoara reprezinta zona turistica aleasa ca suport al exemplificarii si promovarii turismului prin mesajele si actiunile campaniei de promovare.
In partea practica sunt tratati pasii care trebuie urmati in intocmirea strategiei unei campanii publice in general si aplicarea lor pe tema mai sus descrisa. Respectand metodologia de baza este formulata strategia campaniei de promovare si constientizare a turismului din Baisoara. Fiecare din aceste etape sunt detaliate pe parcursul capitolului 7. Campania propusa are un rol dublu: de promovare a statiunii Muntele Baisorii ca destinatie turistica si de educare si constientizare a conceptului de turism.
In concluzie se poate afirma la nivel regional si local valorificarea potentialului turistic si promovarea acestuia reprezinta o premisa a cresterii activitatii regiunii, a dezvoltarii economiilor locale si o imagine mai buna.
Multumesc pentru sprijinul acordat in elaborarea lucrarii coordonatoarei Cristina Patrascu.
1. Obiectivele studiului si metodologia utilizata
Obiectivul studiului al acestei lucrari reprezinta determinarea unor pasi corecti folositi in scopul promovarii turistice a potentialului natural din Baisoara. 
O motivatie care nu este noua dar a capatat in prezent noi dimensiuni este intoarcerea la natura, mai precis in acel mediu natural virgin sau cat mai putin transformat de om.
Turismul montan se bazeaza pe un numar relativ mic de practici dominante: schi alpin, alpinism, drumetie, schi fond si mai nou schi de tura. Fiecare din acestea contine reprezentarea unui sit ideal, peisaj, relief, echipamente etc.
In ceea ce priveste sporturile de iarna, practicarea lor a capatat in timp noi dimensiuni, datorita acelorasi fenomene: difuziunea sociala a schiului si multiplicarea siturilor pentru sporturile de iarna. Pe langa schiul alpin, respectiv, slalom si coborare, s-au dezvoltat tot mai mult si alte practici: schiul nordic, schi fond, raid Nordic sau " schi-randonnee", sarituri cu schiuri, saniusul, bobul si mai nou schi de tura.
Obiectivul principal se refera la elaborarea strategiei de promovare si cunoastere a potentialului natural turistic la nivelului municipiului Cluj Napoca. Baisoara este o zona montana cu peisaje frumoase, pitoresti, o zona cu multe traditii si obieciuri, posibilitati de practicare a mai multor sporturi, insa prea putin cunoscuta, motiv pentru care este nevoie de o noua promovare.
Metodologia lucrarii, utilizata este :
- studiu bibliografic, respectiv, documentatia scrisa : literatura de specialitate si articolele de specialitate ;
- munca pe teren : chestionare aplicate turistilor, observatii personale, documentarea de fotografii si participarea la anumite evenimente locale;
- studiu pe internet referitor la anumite trasee turistice.


Fisiere in arhiva (1):

  • Valorificarea si Promovarea Turistica a Potentialului Natural din Comuna Baisoara.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!