Verificarea Culorii Restaurarilor Ceramice prin Metode Colorimetrice

Cuprins licenta Cum descarc?

PARTEA GENERALA
I. Culoarea:
1. Generalitati
2. Definitia culorii
3. Culoarea in tehnica-dentara
3.1. Relatia dintre culori
3.2. Sensibilitatea la culoare
3.3. Metamerismul
3.4. Opacitatea
3.5. Transluciditatea
II. Ceramica: 
1. Istoric
1.2. Istoricul ceramicii dentare
2. Parametrii fizico-mecanici ai maselor ceramice dentare
2.1. Contractia
2.2. Dilatarea
2.3. Duritatea
2.4. Rezistenta
2.5. Culoarea 
3. Caracteristici estetice ale restauratiilor ceramice
3.1. Posibilitati de transmitere laboratorului a datelor legate de estetica
4. Biocompatibilitate
III. Determinarea parametrilor culorii prin metode instrumentale:
1.Generalitati
2.Instrumente de masurare a culorii in medicina dentara 
2.1. Spectrofotometre
2.2. Colorimetre
CONTRIBUTII PERSONALE
I. Sistemul ShadeVision-prezentare
II. Alegerea culorii restauratiei ceramice
III. Realizarea lucrarii ceramice
IV. Verificarea culorii restauratiei ceramice
V. Concluzii
BIBLIOGRAFIE


Extras din licenta Cum descarc?

1. B. D. Dorohoi, "Culoarea" ed. Stefan Procopiu 2001
2. B. P. Muresan, "Culoarea in viata noastra", ed. Ceres, Bucuresti 1988 
3. B. C. Voda, "Stiintele naturii", ed. Aramis, Bucuresti
4. Arborele lumii
5. B. D. Borzea, "Ceramica in stomatologie", ed. Dacia, Cluj-Napoca, 2000
PARTE GENERALA
I. Culoarea
1. Generalitati
Simbolismul cosmic al culorilor este regasit la zeitatile din multe cosmogonii. Multi dintre indienii din America de Nord asociaza fiecaruia dintre cele 6 sectoare cosmice o culoare sacra. Aproape de sol se regaseste albul care indica zorile, peste alb era asternut albastrul (culoarea va aparea sub forma peluzei), pentru a remarca dimineata, peste albastru era galbenul, simbol al asfintitului si deasupra se afla negrul, simbol al noptii.(2)
Amerindienii realizeaza urmatoarele conceptii: galben-nord albastru-vest, rosu-sud, alb-est, zenitul-multicolor, negrul-pamantul.(2) 
La populatiile maya, patru culori desemneaza geniile celor 4 puncte cardinale care dominau pamantul si inspirau sentimentele omului, realizandu-se o "mica" inversiune a rolului culorilor. Astfel: albului ii corespunde nordul, negrului ii corespunde vestul, rosului ii corespunde estul, iar galbenului ii corespunde sudul.(2)
Perceptii diferite dintre elementele cosmonogonice si culori se gasesc la indienii pueblo pentru care: rosu=vest, albastru=nord, verde=est, galben=sud.(2) 
Aztecii, ca cei mai multi dintre amerindieni, folosesc acelasi cuvant pentru toate nuantele de verde si albastru. Simbolismul pietrelor albastre sau verzi: verzi-albastre, este pe de o parte un simbolism solar, asociat cu peruzeaua, piatra focului si a soarelui, semn de seceta si foame, pe de alta parte, albastrul verzui al pietrelor chalchiuilt sunt simbol al fertilitatii, chezasie a renasterii.(2)
1. Definitia culorii
Totalitatea radiatiilor de lumina de diferite frecvente pe care le reflecta corpurile si care creeaza asupra retinei o impresie specifica; aspectul colorat al corpurilor.(1)
Definitia culorii ca notiune psiho-fizica sublineaza faptul ca suntem influentati in mod remarcabil de culoare, care ne provoaca stari, trairi si sentimente atat de nuanta cat si de saturatie.(1)
Informatia culorii se obtine atat pe cale vizuala, prin intermediul luminii care induce simtul vazului, capabil de receptionare a peste 90% din totalul cunostintelor asupra obiectelor si fenomenelor din natura. Culoarea accentueaza puterea de memorare a omului prin trairile pe care le induce. Ne amintim toata viata de un peisaj montan, un tablou celebru, o persoana, mai ales prin intermediul culorilor care ne-au fermecat la primul impact cu acestea. De multe ori, bolnavi si pesimisti, am primit suflul vietii prin impactul cu o culoare vie, care a indus in sufletul nostru optimismul necesar insanatosirii. O singura culoare induce plictiseala, monotonie, daca este privita mult timp. Ne plac peisajele, tablourile, unii oameni, incaperile pentru ca sunt caracterizate prin imbinarea armonioasa a culorilor. O adevarata armonie cromatica studiaza valoarea de combinatie a culorilor si echilibrul cromatic (3)
De fapt nu culorile in sine, ci valorile cromatice obtinute prin combinarea, dispunerea, armonizarea si echilibrarea valorilor diferitelor tonuri si nuante cromatice sunt cele care isi pun amprenta pe sufletul omenesc. (4)


Fisiere in arhiva (1):

  • Verificarea Culorii Restaurarilor Ceramice prin Metode Colorimetrice.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!