Vitamine Hidrosolubile

Cuprins licenta Cum descarc?

1. Scurt istoric despre vitamine. 5
2. Notiuni despre vitamine. 6
2.1. Generalitati. 6
2.2. Rolul vitaminelor in organism. 8
2.3. Clasificarea vitaminelor. 10
3. Vitamine hidrosolubile. 11
3.1. Vitaminele B. 12
3.1.1. Vitamina B1. 13
3.1.2. Vitamina B2. 16
3.1.3. Vitamina B6. 17
3.1.4. Vitamina B5. 19
3.1.5 Vitamina B12. 24
3.1.6. Vitamina B3(PP). 30
3.1.7 Alte vitamine din grupa B. 38
3.2. Vitamina C. 40
3.3. Vitamina PP.
Concluzii.
Bibliografie.


Extras din licenta Cum descarc?

MOTIVATIE
In aceasta lucrarea de diploma mi-am propus sa sistematizez cele mai recente date din literatura de specialitate referitoare la rolul vitaminelor pentru metabolismul intermediar, stiut fiind faptul ca in afara de rolul vitaminic, aceste substante biologic active mai indeplinesc si importante functii coenzimatice. 
Pentru a avea un organism sanatos, omul trebuie, in primul rind sa-si furnizeze vitaminele necesare.
Aceasta grupa de medicamente este una dintre cele mai importante pentru desfasurarea functiilor organismului, motiv pentru care am ales studierea acestei grupe de medicamente. 
Este greu de crezut cita influenta are alimentatia asupra starii generale de sanatate. Unele substante sunt chiar adevarate... in lupta cu virusii.
Faptul ca o alimentatie corecta poate contribui la evitarea si tratarea unor boli si de asemenea la mentinerea unei stari generale optime a organismului nu este ceva nou - inca de acum 2500 de ani, Hipocrate a atras atentia asupra acestui lucru. Din pacate, in epoca moderna, mai ales dupa aparitia medicamentelor chimice, oamenii parca au uitat de rolul benefic pe care unele medicamente il pot juca in mentinerea sanatatii. Putini sunt cei care au ramas consecventi vechiului concept, potrivit caruia hrana sanatoasa inseamna viata lunga, lipsita de probleme majore de sanatate.
In functie de etapa vietii pe care o traversam, unele dintre vitamine si minerale devin esentiale pentru pastrarea vitalitatii corpului, trebuie sa treaca pe primul plan.
Mincati mai multe vitamine!
Aceasta cerere pe care ne-o fac expertii nutritionisti se pare ca este deja invechita. Au trecut timpurile in care portia zilnica de vitamine era satisfacuta de vestitul mar. In prezent, specialistii ne sfatuiesc sa mincam zilnic carne slaba, peste, produse din cereale integrale, precum si doua portii de fructe ti trei portii de legume pe zi.
1. SCURT ISTORIC DESPRE VITAMINE
Numeroase proprietati ale legumelor, fructelor si cerealelor se datoreaza constituentilor din care fac parte si vitaminele.
A trecut putina vreme de cind, prin anul 1880, problemele alimentare erau abordate simplist. Organismul animal era asimilat cu soba pe care trebuie sa o umpli cu lemne pentru a obtine caldura.
Dar, la sfirsitul secolului trecut, diversi creatori au observat ca administrind animalelor o alimentatie fara cele trei elemente energetice de baza, adica proteide, materii grase si zaharuri pure, avind sare si apa, acestea pierdeau in greutate si nu puteau sa se reproduca.
A. Orain scria: ,,Pentru prima oara omul trebuie sa admita ca pentru a se alimenta, nu-i ajunge sa absoarba substante inerte, care produc sau degaja energie in organism, ca pentru a-si intretine viata, trebuie sa faca apel la viata si ca ucigindu-si alimentele, isi scurteaza considerabil existenta."
,,Importanta biologica a vitaminelor", declara Guggenheim, ,,consta in functia lor de cofermenti, care le face in stare sa catalizeze procesele enzimatice ale tesuturilor vii. Viata normala nu poate fi mentinuta daca organismul viu nu primeste, ca factori de nutritie, vitaminele pe care nu le poate sintetiza."
Vitaminele se gasesc, mai mult sau mai putin numeroase si in cantitate mai mare sau mai mica in aproape toate vegetalele.
Se cuvine sa ne convingem ca pentru cine isi variaza cit mai mult cu putinta hrana, rezervind un loc larg cruditatilor, ,,problema vitaminelor"nu exista in realitate. ,,Alimentele naturale sunt totdeauna perfect echilibrate pentru speta careia ii convin", scrie A. Orain. Cu exceptia citorva cazuri particulare, nu exista riscuri serioase de hipervitaminoza.
Vitaminele sintetice nu se pot substitui vitaminelor naturale. Anumite afectiuni care n-au reactionat la doze importante de vitamine sintetice, au fost vindecate cu cantitati mai mici de vitamine naturale.
De aceea avem motive sa ne temem ca administrarea unor cocteiluri vitaminice provenite din industrie - echilibrate in aparenta - poate sa nu duca la urma urmelor, decit la un dezechilibru adaugat celui pe care doream sa-l tratam.
Terapeutica vitaminica este intr-adevar departe de a obtine rezultate constante, binefaceri constante, binefaceri scontate pe care teoretic, am fi in drept sa le speram.
Poate ca, in unele cazuri ,,s-a dat gres" prin eroare de diagostic sau prin neadoptarea dozelor prescrise. Dar nu este exclus, tinind seama de extrema si inca imprevizibila complexitate biologica, ca vitaminele administrate sa fi avut o cu totul alta influenta, poate chiar negativa.
Prin urmare, intoarcerea la o alimentatie sanatoasa , bogata in cruditati, cu o inteleapta utilizare a plantelor, elemente inregistrate cu vitamine utile in proportii echilibrate, va avea toate sansele sa atenueze sau sa vindece anumite maladii, majoritatea minore, dar care prin cronicitatea lor otavesc existenta.


Fisiere in arhiva (1):

  • Vitamine Hidrosolubile.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!