Vitaminele Hidrosolubile

Cuprins licenta Cum descarc?

1. Memoriu justificativ
2. Introducere
Vitaminele complexului B
Vitamina B1 
Vitamina B2
Vitamina B4
Vitamina B6
Vitamina B12
Vitamina B14 ( Vitamina BC )
2.1.7. Vitamina M ( Acidul Folic )
2.1.8. Vitaminele nicotinice
2.1.9. Mezoinozitolul
2.1.10. Vitamina H1
2.1.11. Acidul pantotenic (vitamina B)
2.1.12. Vitamina A ( Biotina)
2.1.13. Colina
2.1.14. Vitamina T
2.2. Vitamina C
2.3. Vitaminele P
2.1.4. Concluzii
2.1.5. Bibliografie


Extras din licenta Cum descarc?

Memoriu justificativ
Alegerea subiectului " Vitamine hidrosolubile" pentru proiectul de diploma prezentat este argumentat prin larga popularitate de care se bucura aceste mijloace terapeutice,ceea ce motiveaza importanta cunoasterii cat mai aprofundate a acestora.
Lucrarea aduce in atentie sursele naturale ale diferitelor vitamine liposolubile,corelatia dintre structura chimica,proprietati si actiune farmacodinamica,elemente esentiale pentru alegerea judicioasa a acelor vitamine indicate pentru corectarea fenomenelor de carenta aparute la un moment dat.
O alta motivatie a alegerii subiectului mentionat o constituie utilizarea multilaterala si larga a vitaminelor in toate compartimentele medicale.
Vitaminoterapia este in primul rand o medicatie de substitutie.Administrarea vitaminelor se face selectiv,scopul fiind acela de a furniza organismului acea vitamina care este responsabila de aparitia manifestarilor ce se incadreaza in hipovitaminoze sau avitaminoze specifice.
Vitaminele sunt utile in limita necesitatilor organismului obisnuit,satisfacute prin aport alimentar. Stari de hipovitaminoze moderate pot aparea la copiii mici si la femeile gravide,la care starea fiziologica creste necesitatea in vitamine.
Anumite boli specifice,unele medicamente,alcoolismul cronic si tulburarile de comportament ale varstei inaintate sau ale bolnavilor psihotici constituie alte cauze de hipovitaminoze. In aceste cazuri este necesara suplimentarea medicamentoasa,prin preparate polivitaminice echilibrate si in cazuri speciale prin anumite vitamine.
De asemenea, vitaminele sunt folosite si ca adjuvante in tratamentul diferitelor boli, influentand favorabil evolutia lor.
Actiunea benefica a vitaminelor in asemenea cazuri are mai multe explicatii. 
In unele afectiuni se produc si hipovitaminoze care intra in complexul patologic al afectiunii respective,participand mai mult sau mai putin la fiziopatologia ei. Vitaminoterapia vine sa corecteze deficitul latent si sa influenteze pe aceasta cale desfasurarea tulburarii in care este folosita.
In alte stari patologice,vitaminele actioneaza direct, chimic, chiar daca nu e vorba de o hipovitaminoza. Prin unele actiuni farmacodinamice proprii, ca activatoare ale metabolismelor celulare, activatoare ale vitalitatii unor organe ca protectoare ale acestora prin actiunile lor antibiotice, antiinfectioase , influenteaza favorabil evolutia bolii.
Se poate spune ca vitaminele reprezinta o arma puternica in mana medicului,care e dator sa le asocieze sistematic celorlalte tratamente pentru ca, in ultima instanta, viata este un proces de ordin biochimic,caracterizat printr-o continua uzura si eliminare de substante,care trebuie inlocuite in permanenta pentru asigurarea proceselor de refacere si crestere ( ca hematopoeza , secretiile glandulare, formarea de anticorpi, s.a.).
Este important de retinut ca vitaminele,ca orice medicament,pot provoca si efecte toxice. Atrag atentia vitaminele liposolubile care, administrate in doze mari,conduc la hipervitaminoze,al caror tablou clinic este,de cele mai multe ori,mai sever decat cel al carentei.
Din toate aceste rezulta ca alimentatia trebuie sa fie echilibrata pentru a reduce cat mai mult aparitia bolilor de carenta. De retinut ca acest echilibru nu este insa posibil fara prezenta vitaminelor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Vitaminele Hidrosolubile.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!